Projecten

Onze school engageert zich om naast de gewone lessen, ook te kiezen voor gerichte projecten. Deze verschillen van jaar tot jaar, maar er zijn ook projecten die doorlopen of die elk jaar weerkeren.  We zetten deze even op een rijtje.

Broederlijk delen en vasten-project: Zowel Kerstmis als Pasen zijn een periode waar we niet alleen denken aan plezier en cadeautjes. We willen tijdens de vasten en advent, de kinderen ook laten beseffen dat niet iedereen het altijd even makkelijk heeft. Aan de hand van deze twee projecten zorgen we ervoor dat in deze periode de kinderen aandacht hebben voor de anderen. De verhalen van Robby ondersteunen de lessen en tijdens de vastenvoettocht zamelen we geld in voor een goed doel.

Verkeersweken: Een heel ander type van “project” zijn onze verkeersweken. Drie maal per jaar (oktober-maart-mei) worden de lessen WO en LO in het teken geplaatst van de verkeersopvoeding. In de klas wordt het theoretisch gedeelte gegeven. En tijdens de turnlessen krijgen de kinderen praktische vaardigheden.

Kleuters:                          Basisvaardigheden stappen en fietsen

1ste en 2de leerjaar:         Vaardige stappers in het verkeer

3de en 4de leerjaar:          Fietsvaardigheden op school

5de en 6de leerjaar:          Fietsvaardigheden in het verkeer

Milieuprojecten: Milieueducatie is doorlopend aanwezig tijdens de lessen. Maar op geregelde tijdstippen zetten we bepaalde onderdelen in de spotlight. Kinderen leren sorteren, zuinig omgaan met papier en energie. Ook de netheid van de speelplaats staat steeds centraal.

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.