4de leerjaar B

08/05/2023 - Het ei-experiment

De voorbije weken leerden we bij W.O. alles rond het verkeer. Daarbij kwamen ook de regels aan bod waar een fietser zich aan moet houden. Hoe belangrijk is een fietshelm, bijvoorbeeld? We testten het uit met een ei en veel materiaal! Kunnen de leerlingen hun ei zo goed mogelijk beschermen tegen een val van wel 2 verdiepingen hoog?

Er bleven 5 van de 7 eieren heel. Dat verdient een cake!

02/05/2023 - BIBMOBIEL

De BIBMOBIEL staat al een tijdje op onze speelplaats. De leerlingen mochten tijdens de les een boekje/strip uitkiezen en in de caravan of op het terras lezen. We hebben er in ieder geval van genoten!

15/01/2023 - Technieklessen

Beste ouders,

E.I.N.D.E.L.I.J.K wat foto’s van de technieklessen waarover jullie kind zeker al gesproken heeft of waarvan jullie al wat werkjes hebben zien thuiskomen (hoop ik toch).

Het heeft om vele redenen even geduurd maar ik verzamelde er wel wat sinds begin schooljaar. Het maakt het niet minder interessant om er ook nu nog naar te kijken en je kind te laten vertellen wat het verwezenlijkt heeft. Ik hoop dit in de toekomst vaker en sneller te kunnen doen. Ik maakte voor nu ook nog geen onderscheid tussen de A en B klassen. Ook dat zal ik volgende keer anders doen. Sorry hiervoor.

Even ter duiding. ELKE techniekles start vanuit het technisch proces.
1: Ik heb een probleem (en geef dus een opdracht).
2: De leerlingen gaan hierover nadenken en een plan van aanpak uitwerken. Het ontwerpen.
3: Ze gaan het dan ook maken.
4: Ze gaan het in gebruik nemen/uittesten.
5: We evalueren en bespreken wat goed ging of beter/anders kan.

Soms is dit groepswerk, soms individueel werk. En er is voor iedereen wat. Sommigen werken graag met hun hoofd en bedenken de plannetjes, anderen werken liever met hun handen en voeren uit en nog anderen werken eerder vanuit gevoel en hart en zijn krakken in het versieren en afwerken. Hoofd-hart en handen komen samen in één project. Mooi toch?

ZELF DOEN is ook de kerngedachte. Je leert niets met over een hamer te praten maar alles door hem te gebruiken en eens op je vingers te slaan ??. Uiteraard doen we alles in de meest veilige omstandigheden en aangepast aan de leeftijd.

Naast het technische aspect heb ik ook veel aandacht voor samenwerken, luisteren naar elkaar, respect hebben voor elkaar, elkaar helpen en aanvullen, opruimen, veilig en hygiënisch werken.
Ze weten ondertussen heel goed dat dat voor mij minstens zo belangrijk, zoniet belangrijker is, dan de activiteit op zich.

Voor mij is dit ook nieuw en uitdagend maar ik doe dit met veel passie. Ik leer ondertussen ook wat werkt en wat niet en wat beter of anders kan om het naar de toekomst nog leerrijker te maken. En ik leer nog het meest over je kind zelf want tijdens het uitwerken hebben we ook fijne gesprekjes over ‘het leven’.

Luister maar eens naar je kind wat het op de foto’s allemaal aan het doen is.

Meester Ronny

12/01/2023 - Lezing Luc Embrechts

Vandaag kwam de auteur Luc Embrechts bij ons in de klas op bezoek. Hij toonde zijn verschillende boeken en vertelde hoe zijn boeken tot stand komen. Wij hebben nu super veel zin om al zijn boeken te lezen. 

30/09/2022 - Aankomst bosklassen

We zijn vertrokken in Houthalen.
Zonder file komen we om 14u30 aan in Machelen.

Tot straks!

29/09/2022 - Bosklassen dag 4

De laatste volledige dag...

We kregen vandaag bezoek van mevrouw Machteld in de Bosberg.

We startten de dag met het heuse bosbergspel. Dit was een ganzenbord, waar ze in groepjes verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Wat waren ze enthousiast.

We aten macaroni als lunch, heerlijk!

Na de middag gingen we op natuurwandeling met een gids. We onderzochten paddenstoelen, gingen kijken naar een heide en zochten naar sporen van dieren.
Heel interessant !

Hierna maakten we een kampvuur en vulden we ons buikje met lekkere marshmallows. We sloten deze leuke week af met een knallende fuif! 

We hebben ons zeer goed geamuseerd en genoten van deze bosklassen.
Tot morgen !! 

28/09/2022 - Bosklassen dag 3

Een dagje later met de foto's... wegens problemen met de WiFi.

We begonnen de dag met een heus ontbijt. Daarna moesten we ook nog onze picknick maken.

Daarna deden we een spelletje Cluedo. De kinderen moesten op zoek gaan naar verschillende kaartjes om zo de 'moord' op meester Peter op te lossen.

Niet veel later stond de bus op ons wachten. We vertrokken richting Bokrijk, om daar te gaan spelen in een reuze speeltuin. 

De weergoden waren ons niet zo goed gezind dus zijn we iets vroeger naar huis vertrokken. Hierdoor hadden we wel tijd om uitgebreid te douchen. 

Het avondeten viel bij iedereen goed in de smaak want er waren frietjes!!mmmm..

We sloten de dag af met een quiz met leuke weetjes over het bos, over onszelf en leuke babyfoto's.

 

27/09/2022 - Bosklassen dag 2

Deze ochtend stonden we op met een frisse duik in het zwembad en schreven we een leuke brief naar het thuisfront.

Na lekkere maaltijd met verse groentjes, gingen we op pad in het bos. 
We kregen enkele foto's die we doorheen onze weg moesten zoeken. 

Na ons lekker avondmaal sloten we de dag af met een verhalenwandeling in het donkere bos. Met onze zaklamp en sterke juffen voelden we ons zeer veilig ;-). 

Het was een vermoeiende maar plezierige dag!
We waren snel in dromenland, zzzzzzz..... :)

26/09/2022 - Bosklassen dag 1

Murat : 'Ik vind de kamers heel mooi en leuk. We hebben op elke kamer een WC, handig! '

Eyoub; ' Ik lig met al mijn vriendjes op de kamer, tof! Ik heb ook 2 keer gewonnen met de bingo.'

Kyara: ' We hebben vandaag gewerkt met het kompas en de kaart. Dit was wel moeilijk, waar we hebben al goed kunnen wandelen in het bos. '

Yanis: ' Hier is een kei leuke speeltuin. Het eten is hier ook lekker. '

Alicia: 'Het was super tof om vandaag in het bos te gaan.'

Walid: ' Ik vond het leuk om met het kompas en de kaart te werken. We moesten dan de weg zoeken in het bos.'

Medina: ' Ik vond het fijn om met mijn vriendjes gezellig een gezelschapspelletje te spelen. We maakten ook mooie vriendschapsbandjes.'

Maisha: ' Ons uitstapje in het bos was echt leuk'

 

20/09/2022 - Onze eerste ICT-les

Vandaag kregen we onze eerst les ICT van juf Soetkin! We leerden over een 'veilig wachtwoord'. Volgende les maken we zelf ons eigen veilig wachtwoord.

05/09/2022 - Leeskwartiertje

Elke dag proberen we een leeskwartiertje te doen.

Zo lezen de kinderen dagelijks en dit hoeft helemaal niet lang te duren.

Met het goede weer konden we dit beter buiten doen natuurlijk ;-)

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.