2de leerjaar B

15/01/2023 - Technieklessen

Beste ouders,

E.I.N.D.E.L.I.J.K wat foto’s van de technieklessen waarover jullie kind zeker al gesproken heeft of waarvan jullie al wat werkjes hebben zien thuiskomen (hoop ik toch).

Het heeft om vele redenen even geduurd maar ik verzamelde er wel wat sinds begin schooljaar. Het maakt het niet minder interessant om er ook nu nog naar te kijken en je kind te laten vertellen wat het verwezenlijkt heeft. Ik hoop dit in de toekomst vaker en sneller te kunnen doen. Ik maakte voor nu ook nog geen onderscheid tussen de A en B klassen. Ook dat zal ik volgende keer anders doen. Sorry hiervoor.

Even ter duiding. ELKE techniekles start vanuit het technisch proces.
1: Ik heb een probleem (en geef dus een opdracht).
2: De leerlingen gaan hierover nadenken en een plan van aanpak uitwerken. Het ontwerpen.
3: Ze gaan het dan ook maken.
4: Ze gaan het in gebruik nemen/uittesten.
5: We evalueren en bespreken wat goed ging of beter/anders kan.

Soms is dit groepswerk, soms individueel werk. En er is voor iedereen wat. Sommigen werken graag met hun hoofd en bedenken de plannetjes, anderen werken liever met hun handen en voeren uit en nog anderen werken eerder vanuit gevoel en hart en zijn krakken in het versieren en afwerken. Hoofd-hart en handen komen samen in één project. Mooi toch?

ZELF DOEN is ook de kerngedachte. Je leert niets met over een hamer te praten maar alles door hem te gebruiken en eens op je vingers te slaan ??. Uiteraard doen we alles in de meest veilige omstandigheden en aangepast aan de leeftijd.

Naast het technische aspect heb ik ook veel aandacht voor samenwerken, luisteren naar elkaar, respect hebben voor elkaar, elkaar helpen en aanvullen, opruimen, veilig en hygiënisch werken.
Ze weten ondertussen heel goed dat dat voor mij minstens zo belangrijk, zoniet belangrijker is, dan de activiteit op zich.

Voor mij is dit ook nieuw en uitdagend maar ik doe dit met veel passie. Ik leer ondertussen ook wat werkt en wat niet en wat beter of anders kan om het naar de toekomst nog leerrijker te maken. En ik leer nog het meest over je kind zelf want tijdens het uitwerken hebben we ook fijne gesprekjes over ‘het leven’.

Luister maar eens naar je kind wat het op de foto’s allemaal aan het doen is.

Meester Ronny

24/11/2022 - Voorleesweek

Vandaag kwam de mama van Enes en de mama van Redwan voorlezen in onze klas! Wat was dat leuk! Bedankt aan deze lieve mama's dat ze een mooi boekje kwamen voorlezen bij ons in het 2de leerjaar.

21/10/2022 - Wij gingen naar het bos in Hofstade!

Vandaag gingen we naar het bos. We begonnen de dag met een ochtendgymnastiek. Tijdens onze wandeling door het bos verzamelden we allerlei blaadjes, kastanjes en eikels. We leerden over paddestoelen, de ringen van een boom, over wilde en tamme kastanjes en zoveel meer! We gebruikten vandaag al onze zintuigen. We zochten onze lievelingsboom uit en probeerden deze na te tekenen. Wat een gevulde dag vol bospret! Afsluiten deden we in de speeltuin, dit hadden we na zo'n heuse wandeltocht wel verdiend!

13/10/2022 - Turnen met juf Marie

11/10/2022 - Naar het bos (parkje aan de bib) met onze Peters en meters uit het tweede leerjaar

Joepie, samen met onze “meters en peters” uit het tweede leerjaar gingen we op uitstap naar “het bos”

We vonden blaadjes, takken en noten waar we in de klas met kunnen knutselen en spelen! Hoe leuk was dat! 

06/10/2022 - Huisdierententoonstelling

Hoe leuk was dat donderdagnamiddag… we mochten samen met de leerlingen van het 2 de leerjaar in de klassen en op de speelplaats naar echte huisdieren gaan kijken. 
Er waren honden, poezen (ook een naaktkat), vogels en vissen (onze themawoorden kwamen goed aan bod :-) ) maar er waren ook een reuze schildpad, een konijn, een hamster en wandelende takken die we konden zien en aaien. 
We hebben er echt van genoten! 
Een hele dikke dankjewel aan de mama’s en papa’s om met jullie huisdier naar ons te komen!! 

04/10/2022 - Voorstelling rond 'geluk'

Gisteren gingen we naar een voorstelling, georganiseerd door de gemeente. Het ging over geluk hebben en gelukkig zijn. 

Tijdens deze interactieve voorstelling, dansten en zongen we mee met de 2 geweldige acteurs! We hebben ons krom gelachen met de mopjes en waren verbaasd toen we geweldige tovertrucs te zien kregen! 

Bedankt aan de gemeente voor deze geweldige voormiddag!

30/09/2022 - Voor het eerst naar de bib!

Wij gingen voor het eerst naar de bibliotheek! 

We kregen een korte rondleiding en nadien kozen we 3 boekjes zodat we in de klas lekker veel kunnen lezen! 

12/09/2022 - Start jaarthema 'lichtpuntjes'

Jullie werden onthaald als echte supersterren! De rode loper werd uitgehaald en ook trokken verschillende leerkrachten (als echte paparazzi) foto's van jullie WANT jullie werden die dag in de spotlight gezet! 

Nadien kwamen jullie meer te weten over ons jaarthema 'Lichtpuntjes'! 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.