Instapklas

11/01/2022 - Nieuw jaar - nieuwe vriendjes - oude gewoontes

GELUKKIG NIEUWJAAR aan iedereen!

Ik wens iedereen het beste van wat het leven te bieden heeft met een goede gezondheid voorop.

Ondertussen zijn we na 3 weken opnieuw gestart. Het leek wel grote vakantie! Wij waren blij om opnieuw in ons klasje te zijn en nog meer blij om al onze vriendjes weer te zien. Er zijn er zelfs bijgekomen. We verwelkomen Malik, Nilsu, Donika en Ayden in onze klas.

Een aantal traantjes bij de 'anciens" omdat het al lang geleden was en uiteraard bij de nieuwe kindjes die in een heel nieuwe wereld stappen. Juf Evy en ik hebben ons best gedaan om ze zo snel als mogelijk veilig en thuis te laten voelen en ik denk dat ik mag zeggen dat dit na twee dagen al aardig lukt. Het afzetten is nog wat moeilijk maar eens in de klas drogen de traantjes snel op en spelen ze vlot. Zie maar naar de foto's van de voorbije twee dagen.

Ons nieuwe thema voor de komende 2 weken is WARM EN KOUD. We ontdekken het verschil tussen beiden op verschillende manieren. Koud en warm water, koude en warme chocomelk, we vriezen ons speelgoed in, we schilderen met bevroren verf...

Groetjes,
Juf Evy en meester Ronny

08/12/2021 - Sinterklaas in de klas

Corona hier corona daar. Je hoort niets anders meer!
Maar in de klas willen we alleen maar genieten genieten genieten van spelen en leren. Hier mogen de kinderen even in hun fantasie blijven en de wereld door een roze bril zien. Sinterklaas kan als kindervriend bij uitstek (na ons dan toch :-) ) niet ontbreken en dus hebben we genoten van inpakken, onze schoen knutselen en zetten, spelletjes spelen, verkleden enz. Zelfs de stoomboot van Sinterklaas stond in onze klas!

De school zal een weekje vroeger sluiten dan voorzien en dus proberen we nu al wat gezelligheid en warmte te brengen voor de komende feestdagen.

Groetjes,

Juf Evy en meester Ronny

24/11/2021 - nog wat kabouters en reeds Sinterklaas

Hallo iedereen,

Jullie hebben nog heel wat foto's te goed van mij. Ik heb echter niet zoveel ruimte om ze te sorteren maar wil ze jullie wel doorsturen nu ;-)

Bij deze dus een reeks foto's nog van de kabouters maar ook al wat van Sinterklaas.

We hebben ook een dagje met onze vriendjes van 1K gespeeld. Zo leuk was dat!

We hebben samen kabouterwafeltjes gebakken. Hmm die waren lekker. Sorry...allemaal op :-)

Groetjes

 

08/11/2021 - Kabouters en Elfen

Hallo allemaal,

De eerste dag na een vakantie betekent voor de instapklas elke keer nieuwe vriendjes leren kennen.
We verwelkomen Elina, Tibo, Elmaza, Olivia en Kûbra. Ze deden het fantastisch voor een eerste dag maar ze hebben dan natuurlijk ook al wel wat vriendjes die het voorbeeld kunnen geven.

Een aantal andere instappers zijn sinds vandaag naar de eerste kleuterklas overgegaan. Dit omdat ze eigenlijk vorig schooljaar al mochten starten maar nog niet deden. Om ze eerst wat te laten wennen aan het voor hen nieuwe schoolgebeuren hebben ze de eerste twee maanden bij ons doorgebracht in een kleiner groepje. Zo kregen ze heel wat aandacht en alle tijd om zich thuis te voelen. Ik dacht die twee maandjes maakt niet uit maar ik mis ze al heel erg. Of hoe die lieve kapoenen al snel in je hart kruipen...

We zitten verder ook niet stil en zijn ons nieuwe thema 'Kabouters en Elfen' gestart. Hierbij enkele foto's van onze eerste dag.
We schilderden onze eigen pinnenmuts met de handen en knutselden ook al wat aan onze paddenstoel.
Het liedje 'op een grote paddenstoel' uitbeelden was ook heel leuk!! En met een kaboutermuts op het hoofd is het allemaal nog wat echter.

Juf Evy en meester Ronny

20/10/2021 - Bosuitstap 3 Fonteinen instap en 1K

Hoihoi allemaal,

Jullie hebben nog de foto's van onze bosuitstap te goed. Bij deze...hier staan ze allemaal verzameld voor de 3 klassen.

Het was een hele leuke dag in 3 Fonteinen met een hele leuke bende kapoenen. Wandelen, herfstvruchten verzamelen, kriebeldiertjes zoeken, spelletjes spelen, gek doen, picknicken, spelen in de speeltuin en enkele opdrachten voor de wedstrijd 'Week van het bos'. Hopelijk winnen we een mooie prijs en als het niet zo is, dan hebben we ons toch goed geamuseerd.

We wandelden ook een stukje door een echt kabouterdorp. Hier moesten we wel heel erg stil zijn want anders zijn de kabouters bang en verstoppen ze zich. En of we dat goed deden want we hebben er wel een paar gezien! (zie filmpje hieronder. Zalig toch?)

In het kabouterdorp hoorden we kabouters de regendans dansen. We wisten dus wanneer het zou gaan regenen en haastten ons terug naar de bus maar....de bus was er niet!! Die had de regendans natuurlijk niet gehoord en was dus te laat. Een paar druppeltjes vielen al uit de lucht maar gelukkig zaten we dan toch net in de bus voor de grote regenval. Oef!

En op de bus gingen bij velen de kleine rolgordijntjes naar beneden. Zo moe van die fijne buitenlucht en al dat wandelen in de natuur.

Juffen en meester en special juf in spé Laura die ons extra vergezelde.

 

20/10/2021 - Meester Ronny en het corona beestje

Hallo allemaal,

Jullie hebben het ondertussen vernomen. Het coronabeestje heeft mij gevonden :-(

Mijn gezin, de familieleden die ik zag en de collega's waarmee ik samenwerkte de voorbije dagen zijn gelukkig allemaal negatief. Ik heb het dus niet verder doorgegeven.

Van waar het komt, wie het nog aan wie doorgeeft is moeilijk te achterhalen met al die contacten en mogelijkheden. En dat is ook niet van belang behalve voor het snel kunnen stoppen van het virus. De gevaccineerde mensen blijken er minder ziek van te zijn en zo is het ook bij mij. Een beetje hoofdpijn en verstopte neus de eerste 2 dagen en nu enkel nog last van smaak- en reukverlies. Het afgezonderd zitten en niet kunnen genieten van de kapoenen in de klas vind ik veel erger.

Ik hoop jullie allemaal snel terug te zien. Dit zal vermoedelijk volgende week dinsdag of woensdag zijn.

Hieronder een filmpje van mij voor de kindjes, een voorgelezen verhaaltje en ook de foto's van onze eerste herfstdagen in de klas. We proberen er volgende week nog het beste van te maken.

Warme groetjes,
Meester Ronny

 

10/10/2021 - thema knuffels

Knuffels...altijd een leuk thema want wie heeft er geen knuffel gehad of nog steeds. Mijn knuffelhondje Wolfje staat al jaar en dag in mijn klas in zijn eigen hoekje mij heel de dag gade te slaan. Zonder Wolfje (en de kinderen uiteraard) is mijn klasje niet compleet :-)

Wat hebben we de voorbije 2 weken allemaal uitgespookt?
- we oefenden op het zelf aandoen van onze jas. Dat lukt al goed voor de meeste kinderen. Thuis mag hier 
  zeker verder op geoefend worden. Hoe we dit doen staat op de prentjes in het heen-en-weer schriftje.

- We hadden (op school dan toch) onze eerste ervaring met inlegpuzzels, staafpuzzelen op een stok en de
  gewone legpuzzel. Fijn om zien hoe leergierig ze zijn allemaal!

- We gingen naar het park met onze meters en peters van het 6e leerjaar in het kader van het jaarthema
  'Verbinden' en 'als bomen vertellen'. Wat een fijne ontmoeting en gezellige tijd. En zo leuk om te zien hoe die
   stoere meisjes en jongens van het 6e onze kleine kapoenen begeleiden en verzorgen.
   We speelden er een spelletje, kropen over takken en hindernissen en frotteerde de boomstam (=met een wit
   blad en een krijtje over de boomstam wrijven)

- In de klas van Juf Kelly hebben we opnieuw een schrijfdans van Krullenbol uitgeprobeerd. We tekenden met
   lijnen en cirkels onze eigen boom.

- We knutselden een knuffelbed voor onze knuffel met papier maché, daarna schilderen en dan versieren. Bij
   wie staat het naast het bed thuis?

- We maakten zelf met de grote kopieermachine een 'foto' van onze knuffel. Gelukkig 2 keer want de juf knipte
   er eentje in wel 3 stukken. Gelukkig kunnen we al wat puzzelen en deze terug aan elkaar plakken :-)

 

ENKELE BELANGRIJKE DATA VOOR DE KOMENDE WEKEN

Dinsdag 12 oktober gaan we naar het bos als het weer het toelaat. Voorzie zeker regenkledij en laarsjes. We kunnen er wel schuilen maar het kan soms snel beginnen.

Vrijdag 15 oktober is er GEEN school voor de kinderen. De leerkrachten hebben dan een studiedag (en neen, dat is niet een andere formulering voor vakantie hoor :-) )

Maandag 18 oktober is het schoolfotograaf. Dan mogen ze hun zondagse kledij aandoen. Als dat de jogging is dan is dit helemaal goed voor mij. Hopelijk is er dan iedereen bij zodat we ook een mooie klasfoto kunnen maken want na de vakantie veranderen de kids van klas. Ik moet het nog eens bespreken met de collega's maar mogelijks maken we een foto van hun 'nieuwe' klas want de rest van het schooljaar zitten ze toch daar. We bekijken het nog.

Fijne zondagavond nog en tot morgen allemaal!!

Meester Ronny en juf Evy

 

 

 

30/09/2021 - Samen berenpap smullen! Njammieeee, dat was lekker!

Gemaakt door juf Hannelore en 1KK! :D 

27/09/2021 - thema visjesklas en knuffel

Hallo lieve mensen,

Juf Evy en ikzelf waren jammer genoeg gelijk afwezig. Juf Evy met buikgriep en ikzelf met rugproblemen maar ondertussen zijn we er weer helemaal. En we zijn zo blij terug tussen onze lieve schatten te staan. Ze hebben het blijkbaar goed gedaan bij mijn collega's (voor de meesten hun nieuwe klas binnenkort) maar we zijn toch blij ze nog even bij ons te hebben hoor ;-)

Foto's nog van ons thema visjesklas maar ook al van ons nieuwe thema knuffels. En onderaan deze tekst ook wat filmpjes;

We hebben beren op kleur en grootte gesorteerd. We zijn een bedje aan het knutselen voor onze knuffel. We dansen elke ochtend met onze knuffel. We leerden ons eigen symbooltje herkennen en in de visbokaal hangen. Vandaag hebben we geëxperimenteerd met scheerschuim en bruine verf om een afdruk te maken van een beer. Voor sommigen is de scheershuim een echt plezier maar niet iedereen maakt graag zijn of haar handen vuil. Geen nood. Binnen enkele weken zullen ook zij genieten van wat je allemaal met scheershuim kan doen :-)

En al dit goede werk werd vandaag beloond met een lekker IJSJE!!  Dik verdiend!

OPGELET: vrijdag 1 oktober geen school en ook geen opvang op school.

Juf Evy en meester Ronny

 

10/09/2021 - wat extra foto's en filmpjes van de voorbije week

Beste mama’s en papa’s,

Ik snap het helemaal…je geeft je kind (vaak voor het eerst) af aan een wildvreemde en vraagt je af of het wel allemaal goed zal gaan. Of je kind niet teveel moet huilen, of het speelt enz… Je zou zo graag even een vlieg willen zijn om eens te komen kijken maar dat kan niet.

Daarom maak ik zoveel mogelijk foto’s tijdens en tussen de activiteiten door. En af en toe wat filmpjes ook om aan te tonen dat de traantjes die er 's morgens of 's avonds soms nog zijn verdwijnen als sneeuw voor de zon eens ze in de vertrouwde klas zijn.

Het is logisch dat ze eerst moeten wennen aan de nieuwe omgeving, de nieuwe volwassenen, kleine afspraken en regels die nodig zijn om in groep goed te functioneren, andere kinderen om mee te spelen en ook om te leren delen. Na een week of twee gaat dit altijd vrij vlot op een uitzondering na waar ik dan wat extra tijd in steek. Vanaf nu worden het steeds meer zelfstandige wezentjes. De ‘neen!’ en ‘ik kan het zelf!’ periode komt eraan J

Vanaf volgende week beginnen we aan de echte thema’s waarbij we veel gaan experimenten en exploreren. Hopelijk vertellen ze er thuis dan ook veel over.

Geniet van de foto’s en filmpjes,

Meester Ronny

07/09/2021 - Eerste schoolweek

Joepie! Alle toestemmingen zijn binnen en iedereen mag op de foto. Hier dus eindelijk alle foto's van de eerste schoolweek. Geniet ervan!

En zoals je kan zien hebben we al van alles gedaan. Gespeeld zowel binnen als buiten, gekleurd, geschilderd, verhaaltjes gelezen (de meester toch) enz.

Het afscheid is voor sommigen nog wat moeilijk maar geloof me, in de klas wanneer ze bezig zijn hebben ze het super fijn!

Juf Evy en meester Ronny

03/09/2021 - Jeeej, nog even genieten van het mooi weer! (Instap, 1KA en 1KB)

31/08/2021 - Terug naar school!!!

JOEPIE!!!

Morgen is het zover. We mogen terug naar school!
Blij blij blij want een klas zonder kinderen is als een...

13 nieuwe kindjes in de klas. Een leuke bende om mee te starten. De meesten zijn ondertussen al eens komen dag zeggen en rondkijken in de klas. En ik moet zeggen...het zien er allemaal heel flinke en stoere kids uit.

Alvast welkom lieve bengels en ook welkom aan de ouders. Ik hoop dat we dit schooljaar opnieuw de kans krijgen om jullie op school uit te nodigen voor verschillende activiteiten zodat ook wij elkaar
beter leren kennen.

Voor nu alvast...TOT MORGEN!!

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.