2de kleuterklas A

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     OUDERCONTACT op 14 en 15 juni:  SCHRIJF HIER IN   

Opgelet, het oudercontact gaat LIVE door OP SCHOOL. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

________________________________________________________________________________

Hallo, ik ben juf Machteld van de 2de kleuterklas,

alsook gekend als de KIKKERKLAS.

      Lees hier hiet INFOBOEKJE van de school en de INFOFICHE van de klas

 

 

Welkom op onze super leuke website! 

 

Hier alvast leuke weetjes omtrent de klas en afspraakjes:

  • Wat voor mij het belangrijkste is, is dat mijn kleuters graag naar mijn klasje komen. Dat ze met plezier door de schoolpoort stappen en dat ze het fijn vinden op onze school :-)
  • Jullie hebben gekozen voor een katholieke school. Daarom zoeken we als kleuterjuffen steeds leuke manieren en opdrachtjes om jullie kleuter goede waarden bij te leren. Dit kan in de klas gebeuren, maar ook met de hele kleuterschool/basisschool. 
  • Vanaf dit jaar werken wij in de 2de kleuterklas klasdoorbrekend. Dit wil zeggen dat uw kleuter zowel in de kikkerklas als in de bijtjesklas zal kunnen spelen en deelnemen aan de activiteiten.
  • Elke kleuter krijgt op de eerste schooldag een schriftje mee naar huis. Dit schriftje moet elke dag meegenomen worden naar de klas. Aan de hand van het schriftje kunnen jullie volgen wat er allemaal gebeurd in de klas en hier kunnen jullie tevens ook steeds jullie vragen in noteren. Liefst telkens op elk briefje of nota een kleine handtekening plaatsen, zodat ik kan zien dat jullie het gelezen hebben.
  • Elke maand gaan onze kleuters van de 2de kleuterklassen naar de bibliotheek van Machelen. Samen stappen we naar de bib en mogen onze kleuters daar elk een boekje kiezen. Deze boekjes zetten we achteraf samen in onze boekenhoek.
  • In een 2de kleuterklas proberen we de kleuters zelfstandig te maken. Jullie kunnen hierbij ook helpen. Laat jullie kleuters maar zelf hun jasje aan doen. Sommigen kunnen zelfs hun jasje zelf dicht doen! Flink zo! Boekentas zelf uitladen, schriftje tonen aan mama en papa. Moedig ze aan! En hierdoor krijgen ze ook zelfvertrouwen.
  • Iedere dag is het fruitjesdag. Er worden er GEEN koekjes meegebracht naar school.
  • Verjaardag vieren in de klas: Jullie moeten  GEEN traktatie mee nemen naar de klas voor de verjaardag van jullie kleuter. De juffen voorzien zelf iets.
  • Samen met juf Nathalie en juf Mieke staan wij klaar voor de kleuters van de 2de kleuterklassen!

Ik kijk er alvast naar uit! 

Alsook naar de goede samenwerking met jullie! :-)

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.